LaumenConsultancy - Facilitaire dienstverlening

Wanneer zou je LaumenConsultancy inschakelen?

Tekst naar aanleiding van een interview door: Mirjam Oomens, Communicatie Plus

Marcel Laumen: “Als structuurspecialist zorg ik dat bedrijven meer gestructureerd gaan werken, dus minder geld geld uitgeven. Direct of indirect”
“Vreemde ogen dwingen, zegt men. En niet zonder reden: het is waar! Veel van mijn interim-werk heb ik verricht op fulltime basis. Dat leidt ertoe dat je op den duur, zeker als de opdracht langer duurt, een soort collega wordt. Het effect van de vreemde ogen valt dan wat weg. Daar moet ik dan zeer alert op zijn, anders vervaagt het resultaat.
Het recente verleden heeft mij geleerd dat minder frequente
aanwezigheid soms net zulke goede resultaten oplevert.
Neem bijvoorbeeld een opdracht voor één of twee dagen, of voor een aantal dagdelen, per week. Steeds wanneer je binnenkomt, worden de mensen met wie je werkt aan de veranderingen herinnerd. Het maakt deadlines ook makkelijker. Het inhuren van LaumenConsultancy kan dus flexibeler dan men soms denkt.”

Organisaties kunnen het meest profiteren van een gestructureerde, projectmatige aanpak in combinatie met gemotiveerd personeel. Daarbij is het niet zo dat ik altijd "eigen" projecten leid: ik kan ook worden ingeschakeld als coach voor bijvoorbeeld projectleiders, techneuten of andere specialisten, om hen te helpen belemmeringen weg te nemen en meer structuur in het werk aan te brengen.
Branches waar ik goed in thuis ben zijn techniek en (zakelijke) dienstverlening.”

“Een goed moment om aan ondersteuning te denken is wanneer mensen vastlopen en niet goed meer weten hoe ze het werk moeten oppakken. Wanneer ze zo dicht op de zaak zitten, dat ze het overzicht uit het oog verloren zijn. Op zo’n moment kan ik helpen om structuur terug te brengen en te borgen, en de creativiteit van de medewerkers te stimuleren. Van kleine banale dingen, tot grote projecten.

Verbeterde structuren en mensen die met plezier werken betekent:
beter resultaat, gegarandeerd minder uitgeven en wellicht meer verdienen.
Daar draait het toch om.”